Budžet ponovo u suficitu

09-Prijedor---Skupstina-grada

Gradonačelnik Prijedora Marko Pavić izjavio je danas da će grad imati suficit u budžetu koji će biti ili raspoređen u postojeće budžetske stavke ili usmjeren u investiciju za koju se odluči Skupština grada.

„Biće to solidan suficit i kontrolisan“, rekao je Pavić u obraćanju Skupštini grada Prijedora čiji su odbornici danas usvojili Izvještaj o radu gradonačelnika i gradske uprave Prijedor u 2015. godini.

On je naglasio da grad Prijedor, u vrijeme kada se mnogi žale da ne mogu pokriti troškove, može da se pohvali time da nikome ne duguje ni najmanji iznos – ni radnicima, ni budžetskim korisnicima ni izvođačima radova.

On je istakao da su i najvažniji privredni subjekti u Prijedoru 2015. godinu poslovali pozitivno, kao i sva javna preduzeća, osim „Toplane“.

„Naša privreda je izvozno orijentisana i izvoz je veći u zemlje Evropske unije /EU/ nego u zemlje izvan EU, što govori o konkurentnosti naše privrede. Pokrivenost uvoza izvozom je 124 odsto, dok je republički i prosjek na nivou BiH 58 odsto“, kazao je Pavić.

On je dodao da je Prijedor, koji je prvi u BiH stekao sertifikat povoljnog poslovnog okruženja, ove godine dobio i dva važna priznanja britanskog lista Fajnenšel Tajms, budući da je na listi gradova sa najvećom troškovnom efikasnošću osvojio peto, a na listi gradova budućnosti četvrto mjesto.

Pavić je za ovu godinu najavio neke od investicija kao što su asfaltiranje puteva, završetak pijace, izgradnja i rekonstrukcija društvenih domova.

Autor: SRNA

Comments are closed.