Centar „Sunce“ Prijedor: Počeo projekat „Škola otvorenih vrata“

U Javnoj ustanovi „Centar Sunce“ u Prijedoru, u kojoj se obrazuju djeca i mladi sa posebnim potrebama, počela je realizacija projekta „Škola otvorenih vrata“ čiji su ciljevi razbijanje predrasuda i stereotipa kroz povezivanje učenika sa posebnim potrebama sa učenicima iz redovnih osnovnih škola.

U projektu će učestvovati 30 učenika sa psihofizičkim smetnjama, 30 učenika iz osnovnih škola „Dositej Obradović“ i „Desanka Maksimović“ iz Prijedora, te „Mladen Stojanović“ iz Ljubije, kao i 20 nastavnika osnovnih škola koji rade u inkluziji i roditelji učenika.

Direktorica JU „Centar Sunce“ Slađana Рadaković rekla je da projektni tim ove ustanove čine fizioterapeut, logoped, dva psihologa i pet defektologa različitih profila.

„Oni će u narednih 12 mjeseci jednom nedjeljno kroz pet radionica u trajanju po dva i po sata podsticati kreativnost naših i učenika iz redovnih osnovnih škola u više segmenata, a radiće i sa djecom koja imaju potrebu za individualnim tretmanom“, kazala je Рadakovićeva novinarima u Prijedoru.

U toku projekta renomirani profesori defektoloških nauka i stručnjaci za inkluizivno obrazovanje držaće predavanja za nastavnike koji rade sa djecom sa posebnim potrebama u redovnim školama, kao i za roditelje koji žele poboljšati kvalitet svoga i života svoje djece.

Projekat „Škola otvorenih vrata“ Fond otvoreno društvo finansira sa 30.000 KM.
Tekst – SRNA
Foto – GradPrijedor.com – arhiva

Comments are closed.