Centar za biračke spiskove-Do 15 časova 400 intervencija

Prijedorskom Centru za biračke spiskove do 15.00 časova oko 400 građana obratilo se da provjeri na kojem se biračkom mjestu nalaze, potvrdio je Srni voditelj ovog centra Dragoslav Karan.

„Oko stotinu građana došlo je lično u Centar, a oko tri stotine pomoć je zatražilo putem telefona“, kazao je Karan.

Prema njegovim riječima, većina građana koji su se obratili Centru promijenila je adresu stanovanja, a da to nije registrovala u CIPS-u.

„Birački spiskovi su koncipirani prema adresama u CIPS-u. Ljudi promijene adresu stanovanja, a ne prijave tu promjenu CIPS-u, a na glasanje se upute prema novoj adresi i onda se na tom mjestu ne mogu pronaći u spiskovima“, pojasnio je Karan, ističući da je to bio problem u 90 odsto slučajeva.

On je naveo da je bilo i sutuacija da član biračkog odobra na spisku ne pronađe glasača, a u prema podacima Centra za biračke spiskove glasač jeste evidentiran na tom mjestu.

„U takvim situacijama sugerišemo članovima biračkih odbora da malo bolje pogledaju spisak“, dodao je Karan.

Birači čija se imena ni nakon provjere ne nađu na biračkom spisku, imaju mogućnost da glasaju na nepotvrđenim listićima na biračkom mjestu u Gimnaziji „Sveti Sava“ u Prijedoru.

Svi građani Prijedora tačnu lokaciju na kojoj treba da glasaju mogu provjeriti na internet strancii Centralne izborne komisije BiH www.izbori.ba, putem info-linija ili slanjem poruke sa matičnim brojem na broj 091 12 12 12 , kao i u Centru za biračke spiskove opštine Prijedor koja se nalazi u zgradi policije ili na broj telefona 216-406.

Centar za biračke spiskove otvoren je do 19.00 časova, koliko i birališta.
Tekst – SRNA
Foto – GradPrijedor.com

Comments are closed.