Centar za mentalno zdravlje: Bolje pratiti fizičko zdravlje mentalno oboljelih

„Intervencije za poboljšanje praćenja fizičkog zdravlja kod osoba oboljelih od šizofrenije i sličnih oboljenja“ naziv je istraživanja koje će u narednih 10 mjeseci u Prijedoru provesti ovdašnji Centar za mentalno zdravlje.

„Istraživaće se intervencije vezane za bolje razumijevanje potreba ispitivanja fizičkog zdravlja oboljelih od šizofrenije od strane porodičnih ljekara“, potvrdio je načelnik Centra za mentalno zdravlje Doma zdravlja Prijedor Goran Račetović.

Dom zdravlja Prijedor jedna je od 13 korisnika malih grantova za istraživanje u Republici Srpskoj koje dodjeljuje Projekat mentalnog zdravlja u BiH, a podržavaju entitetska ministarstva zdravlja, Vlada Švajcarske i Asocijacija „Iks ipsilon“ iz Sarajeva.

Direktorica Doma zdravlja Prijedor Slavica Popović rekla je da Centar za mentalno zdravlje Prijedor u ovaj projekat ulazi zajedno sa partnerima, Centrom za mentalno zdravlje Doma zdravlja Kozarska Dubica i Centrom za mentalno zdravlje Doma zdravlja Novi Grad.

„Jedan od važnijih ciljeva ovog projekta je međusobna saradnja timova centara za mentalno zdravlje koji zajednički učestvuju u istraživanju i ovo je dobra prilika da se oni bolje upoznaju i razmijene dosadašnja iskustva u radu“, kazala je Popović.

Ukupna vrijednost malih grantova za centre za mentalno zdravlje u RS iznosi 65.000 KM.
SRNA
Foto – Dom zdravlja Prijedor

Comments are closed.