CISV BiH-Prijedor-Podjela letaka u humanitarnoj akciji za Aladina Bašića

Mladi volonteri međunarodne volonterske ogranizacije CISV BiH-Prijedor danas su u glavnoj prijedorskoj ulici dijelili letke na kojima je naveden humanitarni broj 1413 koji se može pozvati kako bi se pomoglo šesnaestogodišnjem Aladinu Bašiću iz Donje Puharske kome je neophodna transplantacija srca. Iako snijeg u Prijedoru sa manjim prekidima pada još od sinoć, to nije spriječilo dvadesetak mladih Prijedorčana da se i na ovaj način uključe u humanitarnu akciju pomoći za Aladina Bašića, inače člana ove organizacije. Među mladićima i djevojkama koji su dijelili letke i objašnjavali prolaznicima na koji način mogu pomoći Aladinu, našla se dr. Azra Pašalić, predsjednica SO Prijedor i predsjednica CISV BiH-Prijedor.
„Svojim dolaskom željela sam još jednom dati podršku podršku humanitarnoj akciji prikupljanja sredstava u izmosu od 100.000 eura za novo srce Aladina Bašića“, rekla je Pašalićeva.
Inače, CISV BiH-Prijedor je putem mreže CISV organizacija širom Evrope pozvao i mlade iz drugih zemalja da se uključe u ovu humanitarnu akciju.
CISV je nezavisna, nepolitička, dobrovoljna, volonterska organizacija koja promoviše mirovnu edukaciju i međukulturalnio prijateljstvo. Izgrađen je kao ugledna organizacija omladinske razmjene koja je od 1951. godine do danas vodila više od 4500 međunarodnih aktivnosti za više od 170 000 učesnika iz oko 100 zemalja.
Svi članovi CISV-a su volonteri i za svoj rad ne primaju nikakvu naknadu. Organizacija CISV u Prijedoru postoji od 2003. godine. Od samog početka veliku odgovornost na sebe je preuzela dr. Azra Pašalić, predsjednica SO Prijedor koja je postala i predsjednica CISV BiH. Ove godine CISV BiH je i formalno postao dio svjetskog CISV-a.
Pozovite i Vi 1413, budite i Vi dio Aladinovog novog srca.

Comments are closed.