Čitaoci Vesti nikad ne odustaju-Nova pomoć za Ranka Majstorovića iz Omarske

Starini iz Omarske Ranku Majstoroviću, ekipa „Vesti“ uručila je pomoć Dušanke Ašić iz Toronta od 5.000 dinara i 40 evra pomoći donatora iz Nemačke koji želi ostati anoniman.
Ovom siromašnom čoveku, kojem je struja zbog dugovanja bila isključena dve godine, baka Dušanka je još pre nekoliko meseci poslala ček od 50 kanadskih dolara, ali ga u Prijedoru Ranko nije mogao unovčiti, pa je vraćen našoj plemenitoj čitateljki.
Očito rastužena što su očekivanja ovog nesrećnog oca, ali srećnog dede bila izneverena, ona je zadužila svoju beogradsku prijateljicu da dinarsku donaciju prosledi do novinara Humanitarnog mosta.
– Hvala ovim dobrim ljudima, meni nepoznatoj ženi iz Kanade i čoveku koji ne želi ni ime da kaže, koji vide i razumeju moju sirotinju. Zahvaljujući ljudima velikog i dobrog srca kao što su oni, u mojoj kući je ponovo zasijala sijalica, a sada, evo, pomažu mi i da plaćam redovno potrošnju struje kako ponovo ne bih zapao u dugove. Zato ću ovim novcem prvo da platim struju koju smo kćerka Božana i unuk Marko sa kojima živim, potrošili za mesec dana. Struju štedimo kako bismo je lakše plaćali da nam se opet ne dogodi mrak. Unapred znam da će od ove pomoći nešto novca preostati, pa ću moći da dam unuku da nešto kupi ili da to zajedno uradimo. Zlato dedino, on se najviše obradovao kad smo ponovo dobili struju jer je njemu najviše i nedostajala. Učio je uz lampu na gas ili sveću – kaže Ranko, ponosan na unuka koji je svoje školske obaveze i u takvim uslovima izvršavao.
Donator koji želio da ostane anoniman Ranku je uz 40 evra uputio i kratko pismo u kome pozdravlja njega i njegovu porodicu, želi im dobro zdravlje, sreću i da ih Bog čuva i obećava da će svakog meseca dobijati pomoć u istom novčanom iznosu.
– Sada mi je mnogo lakše, veliku sam brigu i teret skinuo kako su mi dobri ljudi pomogli da očistim dug za struju. Od sada ću je redovno plaćati. Koliko god od penzije ostane, uz ovih 40 evra, moraćemo da preživljavamo- kaže zahvalni Ranko.
Novinari „Vesti“ uručili su i 11-godišnjem Mihajlu Kukiću iz Prijedora 5.000 dinara bake Dušanke Ašić iz Toronta jer ni njegovi roditelji nisu uspeli da unovče ranije poslati ček. Zahvalna majka Sonija kaže da će im dinarska donacija dobro doći jer Mihajla vode na kontrole u Beograd i tako neće morati da troše novac prikupljen u akciji Humanitarnog mosta za nedavno odloženu transplantaciju rožnjače u Milanu, gde mu je kao trogodišnjaku transplantirana kostna srž, a potom i jetra.

POZIV DONATORIMA
Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.
Vesti-online.com

Comments are closed.