CJB Prijedor: Odlučnije protiv privrednog kriminala

cjb

– Bezbjednosna situacija u Prijedoru i drugim opštinama prijedorske regije može se ocijeniti povoljnom – konstatovao je načelnik CJB Prijedor Dalibor Ivanić koji je danas, na konferenciji za novinare, posebno akcentovao devetomjesečne rezultate policije u oblasti otkrivanja i suzbijanja privrednog kriminaliteta.
– Ukupno je evidentirano 50 krivičnih djela što je za 66 procenata više nego u istom periodu prošle godine. Materijalna šteta je precizno utvrđena za 20 krivičnih djela privrednog kriminaliteta, 13 puta je veća nego prošle godine, a iznosi oko 2 miliona i 410 hiljada maraka – rekao je Ivanić i naveo da je u toku procesuiranje više odgovornih lica za djela privrednog krimanala na području regije.
Ivanić je najavio da će se pojačani angažman policije u oblasti privrednog kriminala, kao jedan od prioriteta u radu, nastaviti i ubuće. Već do kraja ove kalendarske godine, prema njegovim riječima, treba očekivati nove policijske izvještaje o krivičnim djelima iz te oblasti koji će, smatra Ivanić, izazvati pažnju medija i javnosti.

Autor: Kozarski vjesnik

Comments are closed.