CJB Prijedor pokrenuo kampanju „Stop nasilju u porodici – ne trpi“

Policija

Pripadnici Centra javne bezbjednosti Prijedor danas su na Malom gradskom trgu dijelili promotivni materijal u sklopu “Stop nasilju u porodici – ne trpi”. Prijavi nasilje. Cilj kampanje jeste ukazati građanima na ovaj problem i način kako se on može riješiti.

U gradu na Sani tokom prošle godine prijavljena su 102 slučaja nasilja u porodici, ali taj broj nije relevantan, jer se većina takvih slučajeva i ne prijavljuje. Kako bi animirali građane da prijavljuju nasilje, pokrenuli su kampanju “Stop nasilju u porodici – ne trpi”. Prijavi nasilje. Nasilje u porodici i dalje je za mnoge građane Srpske tabu tema i o tome se ne priča dovoljno, smatraju u prijedorskoj policiji.

– U 2015. godini bilježi se porast evidentiranih krivičnih djela nasilaj nad djecom i u prisustvu djece. Bitno je da u narednom periodu obratimo pažnju na to, rekao je inspektor u CJB Prijedor Zoran Inđić.

O nasilju u porodici ne treba ćutati. Znaju to i Prijedorčani, a znaju i kome bi se obratili za pomoć.

Pomenuta kampanja provodiće se i sutra na prijedorskom trgu. Slične aktivnosti CJB organizovao je i ranije. Kontinuirane kampanje doprinose boljoj isformisanosti I na taj način postiču sve one koji su žrtve nasilja u porodici, da o tome ne cute vec da jasno govore.

Autor: Branka Dakić – SrpskaCafe.com

Comments are closed.