Cvjeta drumska prostitucija

Otkad su brojni noćni klubovi prije nekoliko godina zatvoreni zbog nelegalnog bavljenja prostitucijom “najstariji zanat” počeo je da cvjeta na magistralnim i drugim putevima.
Jedna od relacija na kojima se pojavljuju drumske prostitutke je i magistralni put Prijedor – Banjaluka. Od Prijedora pa do Piskavice odnosno Mišinog Hana svakodnevno se mogu zateći uglavnom sredovječne žene koje na autobuskim stajalištima nude “ljubav” za 20 i više maraka, u zavisnosti od toga kakvu uslugu želi mušterija.
Među onima koje se najstarijim zanatom bave već duže vrijeme je i Prijedorčanka koja nam se predstavila kao Vera. Riječ je o gospođi nižeg rasta, malo krupnijeg stasa koja je odavno zagazila u petu deceniju života. Međutim to ni u najmanju ruku ne utiče na potražnju, koja je, kako nam kaže danas možda veća nego ranije. Vera kaže da je porodična žena. Stanuje u jednom prigradskom naselju u blizini magistralnog puta. Ima supruga i djecu. Muž joj, kako tvrdi, zna čime se ona bavi i prihvata to kao svaki drugi posao. Znaju to i komšije.
– Možda vam to izgleda glupo i nemoralno, ali u nedostatku drugog posla moram se baviti ovim. Zarađujem pristojno zahvaljujući svojim redovnim mušterijama, pred koje izlazim po pozivu ili onima koji naiđu slučajno, a znaju čime se bavim – priča Vera koja svoje mušterije sačekuje uglavnom na autobuskim stajalištima. I sama kaže da nije jedina koja se bavi ovim poslom dodajući da “jedan broj Prijedorčanki i Banjalučanki drži ovu relaciju”. Slične usluge se, tvrdi nam nude i na drugim područjima RS a i FBiH.
O cijeni svojih usluga ne voli da govori. Tvrdi da o cijeni razgovara isključivo sa svojim mušterijama, a nikako sa znatiželjnicima. Ipak saznajemo da se cijene kreću od 20 pa naviše maraka zavisno od toga kakva se usluga želi.
Neke od ovih dama teško je i prepoznati slučajnom prolazniku. Djeluju kao sasvim obične žene koje čekaju autobus ili pak stopiraju. Po nekim informacijama trenutno ih na ovoj relaciji “ordinira” njih desetak. Prema kazivanju jednog od onih koji su igrom slučaja imali susret sa damom lakog morala iznenađenje je bilo i više nego čudno.
– Putovao sam iz Prijedora za Banjaluku. Negdje oko Kozarca ugledam kako jedna mlađa gospođa stopira. Stao sam da je povezem bez ikakvih namjera da joj se nabacujem. Žurio sam u Banjaluku zbog nekih poslova. Djevojka je ušla u automobil. Pitao sam je gdje ide, a ona mi je rekla da ide u Banjaluku – priča nam naš sagovornik o svom iskustvu sa prostitutkom.
Mlada dama odmah je krenula u akciju. Počela je da uspostavljanjem komunikacije i to vrlo neobičnom pričom.
– Ispričala mi kako je prije desetak minuta iz Prijedora povezao stariji čovjek. Ponudio joj je, kako mi je rekla da ga oralno zadovolji, ali ga je odbila. Ma gdje bih ja to radila sa tako starim čovjekom. Eto da ste mi vi ponudili da to obavim ja bi to uradila za 20 maraka bez problema – priča naš sagovornik koji je želio da ostane anoniman. No mušterije, kaže prostitutka Vera, nisu sve iste. Ima onih koji su naučili na seks u svakoj prilici, ali ima dosta onih koji ponudu, iako je zaista žele, prihvataju stidljivo.
– Naši muškarci su dosta sramežljivi. Mnogi, kada im ponudim seks, pocrvene, osjećaju se neugodno, ali i ima onih koji jedva dočekaju. Znate, mnogi nisu imali iskustva u oralnom seksu, pa im je za malo para ovakav oblik zadovoljstva veliki izazov – priča Vera koja će ovaj posao da radi dok god bude imala mušterija dodajući da gledajući svoje koleginice izgleda dosta atraktivno, a o zaštiti vodi računa, te odlazi na redovne ljekarske preglede.
Očinski savjeti
Vera kaže da do sada nije imala nekih velikih neugodnosti.
– Jedino su neki, oni stariji, znali da se prema meni ponašaju očinski i govore mi da to ne treba da radim da je to ružno, loše po moje zdravlje i ugled. Sa takvima ne želim gubiti vrijeme već ih zamolim da mi stanu na prvoj sljedećoj autobuskoj stanici da izađem – ispričala je Vera.
Glas Srpske

Comments are closed.