Danas akcija Očistimo Prijedor za jedan dan

Velika akcija čišćenja divljih deponija „Let’s do it- očistimo Prijedor za jedan dan“ biće održana danas, 9. septembra, s početkom u 11 časova.

Ova akcija će obuhvatiti sva urbana i ruralna područja na teritoriji grada Prijedora u kojima je ustanovljeno da postoji potreba da se sprovede ovakva akcija.

Glavni akcenat je na čišćenju sljedećih područja: MZ Raškovac, MZ Omarska, MZ Gornja Dragotinja, MZ Ljubija, MZ Centar, MZ Gomjenica, MZ Donja Puharska, MZ Donji Orlovci, MZ Donja Puharska i MZ Čirkin Polje.

Volonteri se okupljaju u svojim mjesnim zajednicama – ispred prostorija mjesnih zajednica, i u centru, na Trgu Majora Zorana Karlice u 11 časova.

Cilj ove akcije je da se pokrene građanska inicijativa i da se animiraju građani da počnu učestvovati u rješavanju najaktuelnijih ekoloških problema, te da se razvije ekološka svijest i kod šire javnosti.

Akcija se sprovodi u saradnji sa Gradom Prijedorom, A.D. „Komunalne usluge“, Crvenim Krstom, Omladinskim centrom Ljubija, Ronilačkim klubom „Sana“, planinarskim društvima i kulturno-umjetničkim društvima, te svim osnovnim i srednjim školama.

Ovom prilikom se pozivaju svi savjesni građani da preuzmu inicijativu u svoje ruke i pridruže se velikoj akciji čišćenja našeg grada.

Lokacije za čišćenje:

1) Centar (MZ Centar, MZ Gomjenica, MZ Donji Orlovci, MZ Raškovac)
2) Brezičani (MZ Donja Dragotinja (Karan, Marini), MZ Brezičani)
3) Ljubija (MZ Ljubija, MZ Miska Glava, MZ Ljeskare i Kalajevo)
4)Omarska (MZ Omarska, MZ Marićka, MZ Gradina)
5) Prijedor II (MZ Božići, MZ Donja Puharska, MZ Čirkin Polje)
6) Rakelići (MZ Rakelići, MZ Petrovo)

Lamovita, Bistrica, Busnovi, Tomašica se ne čiste u ovoj akciji zbog prethodno dogovorenih aktivnosti tih mjesnih zajednica, međutim u saradnji sa mjesnim zajednicama će se naknadno organizovati čišćenje. Po saznanjima iz MZ Omarska, MZ Rizvanovići, MZ Kozaruša, u ovim mjesnim zajednicama se redovno organizju akcije čišćenja i održavanja, pa će se oni pridružiti akciji čisteći zelene površine, trotoare. Iz preostalih mjesnih zajednica nismo dobili informacije o divljim deponijama, niti se pokazala zainteresovanost da se iste riješe.
Let’s do it, Prijedor! Let’s clean up!
Let’s do it-očistimo Prijedor za jedan dan

Comments are closed.