Danci donirali Prijedoru dva kamiona za odvoz smeća

Danski grad Odenze i njegovo komunalno preduzeće donirali su prijedorskim „Komunalnim uslugama“ dva kamiona za odvoz smeća, a uskoro se od istih donatora očekuje i isporuka stotinu kontejnera, najavljeno je danas iz ovog javnog preduzeća.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković pozdravio je ovu donaciju, podsjećajući da su „Komunalnim uslugama“ uskraćena sredstva u gradskom budžetu smanjenjem stavke zajedničke komunalne potrošnje.

„U nedostatku sredstava za nabavku novih vozila, oni su u saradnji sa danskim gradom Odenze i njihovim komunalnim preduzećem obezbijedili dva polovna vozila“, rekao je Đaković novinarima u Prijedoru nakon posjete ovom preduzeću.

Direktor preduzeća „Komunalne usluge“ Dujo Milanko najavio je da bi do oktobra u Prijedor trebalo da stigne i nova donacija iz Danske – do stotinu kontejnera kapaciteta 1.100 litara.

„Posebno su ovi kamioni dobri za seoska područja, jer su niži, kao i za uske ulice koje imamo u naseljima poput Puharske i Kokinog Grada“, naveo je Milanko i podsjetio da je i prije nekoliko godina ovaj danski grad Prijedoru poklonio kamion i veću količinu kanti za smeće.

„Komunalne usluge“ u voznom parku imaju 12 kamiona za odvoz smeća. Za potrebe grada dovoljno je osam ili devet ispravnih vozila, ali kako među ovih 12 ima i dotrajalih, tako su neki već izbačeni iz upotrebe i sa ovom donacijom iz Danske izvjestan je uredan i redovan odvoz smeća za narednih pet, šest godina.

Izvor: SRNA – Nezavisne novine

Comments are closed.