Danijel Drljača peti put najbrži

Prijedorčanin Danijel Drljača peti put je bio najbrži u plivanju za Časni krst u rijeci Sani među 60 plivača koji su danas učestvovali u tradicionalnoj bogojavljenskoj manifestaciji među kojima je bila i jedna djevojka.

Zlatnik i vijenac koji mu je kao nagradu uručio gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković, Drljača je poklonio Vidu Radakoviću koji je najmlađi prijavljeni učesnik.

„Dječak ima pet i po godina i poklonio sam mu ovaj zlatnik za sreću i da pliva sa nama kada bude stasao za to“, dodao je Drljača.

Prethodno je služena Bogojavljenska liturgija u prijedorskoj Crkvi Svete Trojice koju je služio protojerej stavrofor Ranko Maletić a potom je litija prošla ulicama grada Prijedora.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković istakao je da broj građana koji su danas došli na Sanu govori da je Prijedor grad koji želi da njeguje vjerske običaje i da ima vjeru i kulturu.

Temperatura vode rijeke Sane iznosila je sedam stepeni Celzijusa dok je vodostaj iznosio 220cm.

Pokrovitelji ovog događaja, čija je tradicija obnovljena prije pet godina, bili su crkvena opština Prijedor i gradska uprava Prijedor.

Više fotografija možete pogledati u galeriji na adresi https://www.gradprijedor.com/plivanje-za-casni-krst-prijedor-19-01-2018.

Autor: GradPrijedor.com

Comments are closed.