Danski kontejneri i drugim opštinama u regiji

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković najavio je danas da će dio tehničke opreme, koju danski grad Odenze godinama donira prijedorskom preduzeću „Komunalne usluge“, u narednom periodu dobiti i druge lokalne zajednice u ovoj regiji.

– Već imam obećanja da bi određeni broj ovih tehničkih pomagala mogao doći i u naše okolne lokalne zajednice – rekao je Đaković novinarima u Prijedoru nakon sastanka sa predstavnicima komunalnog preduzeća iz Odenzea.

Đaković je podsjetio da je ovo preduzeće iz Danske prijedorskim „Komunalnim uslugama“ do sada doniralo dva vozila za krupni otpad i oko 1.300 kontejnera zapremine 600 i 800 litara.

– Otvorili smo danas i pitanje koje ćemo zajedno sa kolegama iz Danske u pismu namjera ponuditi da gradovi Prijedor i Odenze uspostave bliže, prijateljske odnose i da ova saradnja bude podignuta na viši nivo – naveo je Đaković.

Šef transporta u komunalnom preduzeću iz Odenzea Lars Hansen potvrdio je da će biti i donacija kontejnera i za druge lokalne zajednice, radujući se budućoj saradnji.

Direktor „Komunalnih usluga“ Prijedor Dujo Milanko rekao je da je sa ovim brojem kontejnera, koje su im darovali kolege iz Danske, bar za tridesetak godina riješeno pitanje posuda za odlaganje smeća.

– Mi smo počeli distribuciju tih kontejnera i od iduće sedmice je nastavljamo intenzivno. Cilj nam je da u svaku sredinu dođe što više kontejnera – poručio je Milanko.

Izvor: SRNA – Glas Srpske

Comments are closed.