Delegacija opštine Prijedor u posjeti bratskom Pančevu

U ponedeljak, 24. septembra 2012. godine u zgradi Gradske uprave sastali su se gradonačelnik grada Pančeva Prim. dr Svetozar Gavrilović, predsednik Skupštine Predrag Živković, član Gradskog veća zadužen za finansije Željko Lazić i šef Kabineta gradonačelnika Saša Vlahović sa načelnikom za privredu i poljoprivredu opštine Prijedor Borom Vojvodićem, načelnicom za društvene delatnosti opštine Prijedor Ljiljanom Babić i direktorom predstavništva Republike Srpske u Republici Srbiji Mlađanom Cicovićem.

“Pančevo i Prijedor pobratimljeni su 1994. godine. Dosadašnja saradnja uglavnom se vezivala za kulturnu razmenu. Razgovarali smo o mogućnostima saradnji iz oblasti društvene delatnosti, privrede i poljoprivrede. Zaključak je da treba da nastavimo ove razgovore i da naši saradnici iznađu mogućnosti za saradnju“, rekao je gradonačelnik Prim. dr Svetozar Gavrilović.

Načelnica za društvene delatnosti opštine Prijedor Ljiljana Babić rekla je da Pančevo i Prijedor imaju slične tranzicione probleme. „Ono što nismo uradili u dovoljnoj meri su zapošljavanja. To pokušavamo da rešimo kroz otvaranje industrijskih zona i malih i srednjih preduzeća. Pokušaćemo da dođemo i do pretpristupnih fondova EU sa našim prijateljima iz Slovenije i očekujemo da naše države imaju značajajniju ulogu u tim fondovima“, izjavila je Ljiljana Babić, načelnica za društvene delatnosti opštine Prijedor.

Izvor: Pancevo.rs

Comments are closed.