Delegacija slovenačkih gradova u Prijedoru: Saradnja dobija novu dimenziju

pavic-delegacija slovenackih gradova 1Gradonačelnik Prijedora Marko Pavić izjavio je danas da je Prijedor kao grad partner slovenačkog Boveca dobio sredstva iz predpristupnih (IPA) fondova Evropske unije u okviru projekta uređenje malih aerodroma na Balkanu.

„Sportisti i radnici institucija kulture četiri grada uspostavljanjem saradnje prije par godina prokrčili su put za saradnju i u drugim segmentima društva“, kazao je Pavić nakon prijema koji je organizovao za delegacije slovenačkih gradova Bovec, Novo Mesto i Kopar.

On je rekao da će se ta sredstva iskoristiti za izgradnju aerodromske piste i novih hangara na sportskom aerodromu Urije, čime će se on osposobiti za avio letove drugačije od dosadašnjih.

Za realizaciju ovog projekta na Balkanu iz EU fondova izdvojeno je 10 miliona evra.

pavic-delegacija slovenackih gradova 2Župan Boveca Siniša Germovšek rekao je da, uprkos nepovoljnim prognozama za ekonomiju, ipak očekuje da će biti više projekata iz privrede na kojima će sarađivati Prijedor i slovenački gradovi.

Delegacija slovenačkih gradova prisustvovaće večeras u Prijedoru obilježavanju 15 godina rada ovdašnjeg Udruženja Slovenaca „Lipa“ i tradicionalnoj Božićnoj zabavi.

U Pozorištu Prijedor članovi glumačke sekcije izvešće odlomke iz komedija „Hoćeš, nećeš, moraš“ i „Pare nisu problem, para nema“, folklorna i horska sekcija predstaviće dio slovenačke narodne muzičke baštine, a proslava će se nastaviti u hotelu „Prijedor“.

SRNA

Comments are closed.