Deseta Smotra dječijeg folklora Razigrana Mladost

U organizaciji SKUD „Dr Mladen Stojanović“ Prijedor narednog ponedjeljka, 12. marta, po deseti put će se održati Smotra dječijeg folklora „Razigrana mladost“. Najvažniji smisao ove manifestacije je taj da najmlađi članovi folklorne sekcije društva, koji su od upisa u školu folklora naučili prve korake, izađu pred publiku i pokažu šta znaju, osjete atmosferu nastupa i druže se sa svojim vršnjacima. Mali folkloraši obično imaju i svoje goste pa je na ovoj manifestaciji do sada nastupilo više stotina mališana iz Beograda, Smedereva, Banjaluke, Mrkonjić Grada, Zalužana, i drugih mjesta. Svim učesnicima programa, „Razigrana mladost“ predstavlja veliki motiv za dalji rad i bavljenje folklorom. Mladi folkloraši većine prijedorskih kulturno umjetničkih društava, kao i folklornih sekcija osnovnih škola prijedorske i susjednih opština, nastupali su na ovoj smotri, čime se godinama populariše folklor i omasovljuje članstvo.
Srpsko kulturno-umjetničko društvo „Dr Mladen Stojanović“ je na nedavno održanoj skupštini sekcije CIOFF-a za Bosnu i Hercegovinu zvanično primljeno u ovu najveću svjetsku organizaciju za folklor, koja djeluje pod patronatom UNESKO-a. Manifestacija „Razigrana mladost“ je jedna od kandidovanih i ukoliko bude uvrštena među CIOFF-ove manifestacije, u budućnosti bi bila organizovana po veoma strogim pravilima.
Deseta „Razigrana mladost“ održaće se u Sportskoj dvorani „Mladost“ u ponedjeljak,12. marta, sa početkom u 19:00 časova. Pokrovitelj ove manifestacije je načelnik opštine Prijedor gospodin Marko Pavić.
SKUD „Dr Mladen Stojanović“ Prijedor

Comments are closed.