Deseto dijete u porodici Malešević

Kada smo prije tri godine posjetili porodicu Danka Maleševića, koji je tada imao devetoro djece, i kada nam se njegova supruga zagonetno nasmiješila umjesto odgovora hoće li imati još djece, bilo je jasno da to nije konačan broj Maleševića.
Tako je i bilo jer je srećni otac Danko u subotu nešto iza podneva svim poznanicima poslao poruku sadržaja „Stigao i deseti Malešević“. Suprugu smo zatekli u bolnici, gdje se juče opravljala od porođaja koji je bio težak samo zato što je dječak imao preko pet kilograma.
– Umorni smo i ja i beba sada se oporavljamo. Beba je bila jako krupna, očekivali smo da će imati 4,5 kilograma, a bila je teška pet kilograma. Hvala Bogu da smo ja i beba dobro, a sve se ostalo zaboravi, i bol i sve kad kraj sebe imamo dijete – rekla je Ljiljana.
I ovoga puta bilo je neizostavno pitanje da li će ovo biti i njen posljednji porođaj.
– Bilo bi vrijeme da prestanemo, ali eto… Svako dijete je dar Božiji i tako ga treba gledati i ništa se ne može mjeriti s tim kad čovjek ima djecu i porodicu – kazala je Ljiljana, tako da konkretan odgovor ni ovoga puta nismo dobili.
Kaže da će odlučiti kad dođe kući kako će se zvati beba i dodaje da ih braća i sestre željno očekuju, pogotovo bliznakinje Rahela i Rebeka.
– Kad smo se vjenčali, u šali smo govorili da ćemo imati mnogo djece, a sada je to i stvarnost jer je na svijet došao i deseti Malešević i naš peti sin – rekao je Danko.
U Prnjavoru, odakle je Danko, rodila se prvo Sara, koja sada ima 17 godina, a nešto više od godinu kasnije i Magdalena. Potom su se preselili u Prijedor i tu su dobili četiri sina: Davida, Danila, Lazara i Milu, pa kćerku Evu. Kada su mislili da je sedmoro djece dovoljno, iznenadile su ih blizanke Rebeka i Rahela, koje sada imaju četiri godine.
– One su se najviše obradovale, kažu sad one više nisu bebe, sad imaju drugu bebu – kaže Danko.

Djeca imaju sve
Danko kaže da nijedno dijete ne oskudijeva ni u čemu, iako porodica ima velikih izdataka za hranu i knjige, jer ih sada sedmoro ide u školu, ali sve se prebrodi kad su djeca zdrava i kada hoće da uče.
– Imamo svoju kuću koju još dograđujemo i nastojimo da svako dobije svoj prostor za učenje, ali i za normalan rast i razvoj – kaže Danko.
Glas Srpske

Comments are closed.