Đaković: 21 lice testirano, svi negativni

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković izjavio je da u posljednja 24 časa od 21 testiranog lica iz Prijedora nema novozaraženih virusom korona.

On je naveo da je u Prijedoru šest inficiranih lica, 67 ih je u kućnoj izolaciji, a 27 u karantinu, dok je 1.215 lica izašlo iz zdravstvenog nadzora.

„U bolnici je i dalje šest pacijenata, jedan iz Prijedora i pet iz Oštre Luke, i svi su stabilnog zdravstvenog stanja. Došao je još jedan pacijent koji ima infekciju. Uzorak je poslat na testiranje i očekuje se nalaz. Pacijent je iz Rakelića, a bio je u kontaktu sa klasterom iz Oštre Luke“, rekao je Đaković novinarima nakon sjednice Štaba za vanredne situacije.

Prema njegovim riječima, policija je u posljednja 24 časa prekršajno kaznila dva lica zbog kršenja zabrane kretanja, dok je jedno lice iz Krivaje prekršilo mjeru izolacije.

On je naglasio, budući da počinje vikend, da je i dalje na snazi zabrana kretanja između lokalnih zajednica od subote u podne do nedjelje u 18.00 časova i ponovo pozvao građane da zbog opasnosti od širenja zaraze u Prijedoru i u susjednoj Oštroj Luci poštuju zabranu okupljanja u grupama, da zadrže fizičko odstojanje od drugih od dva metra i da nose ličnu zaštitnu opremu.

Izvor: SRNA

Comments are closed.