Đaković: Nema novozaraženih

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković izjavio je danas da su dva lica iz Prijedora do sada preminula, da je jedno pozitivno na virus korona i nalazi se u Banjaluci, da nema novozaraženih, dok je 105 lica u izolaciji, 999 je izašlo iz zdravstvenog nadzora, a da su u karantinima 82 lica.

„U bolnici su dva lica u izolaciji sa simptomima zbog kojih su uzeti uzorci i proslijeđeni u Banjaluku na testiranje. Jedno ice je iz Prijedora, a jedno iz Novog Grada“, rekao je Đaković novinarima u Prijedoru nakon sjednice Štaba za vanredne situacije grada Prijedora.

Prema njegovim riječima, za pomoć bolnici do sada je uplaćeno 210.955 KM i pomoć u robi, mahom u zaštitnoj opremi i sredstvima, dostavlja se i dalje, a dobrovoljni davaoci krvi imaju obezbijeđene uslove za davalaštvo ponedjeljkom, srijedom i petkom od 8.00 do 13.00 časova.

„Molim sve građane za strpljenje, a mi ćemo i dalje pratiti situaciju“, poručio je Đaković.

On je zahvalio vlasniku hotela „Prijedor“ s kojim je na jednostavan način postignut dogovor o organizovanju karantina u ovom objektu za ljude koji dolaze sa graničnih prelaza, a nisu testirani, ističući da objekat odgovara potrebama za prihvat ovih lica i da će ekonomski odnosi biti naknadno uređeni.

Izvor: SRNA
Foto: GradPrijedor.com

Comments are closed.