Đaković sa predstavnicima Centra za omladinski razvoj Proni

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković potpisao je danas sa predstavnicima Centra za omladinski razvoj PRONI Memorandum o razumijevanju i saradnji.

Gradonačelnik je pojasnio da je riječ o saradnji ovog Centra sa Omladinskim savjetom i omladinom grada Prijedora koji će se povezivati u domenu omladinskih politika grada i to u svim oblicima razvoja omladinskog života na području grada.

– Biće otvoren omladinski klub u prostoru koji je dat na korištenje Omladinskom savjetu, a njihova interakcija će biti osmišljavanje svih projekata za mlade ljude i organizaciju života za mlade ljude kao i pomoći u pisanju projekata za obezbjeđivanje donatorskih i drugih sredstava za kvalitet život i razvoj mladih grada Prijedora – rekao je Đaković.

Generalni medadžer PRONI Centra za omladinski razvoj Јasmin Јašarević je pojasnio da je riječ o organizaciji iz Brčkog koja je osnovana 1998.godine.

– Već pune 22 godine radimo na pitanjima mladih , kao što su omladinska politika, aktivizam, volonterizam, međunarodna saradnja i slobodno vrijeme mladih, zdravi životni stilovi i slično – rekao je Јašarević.

On je dodao da je u tom vremenu realizovan veliki broj projekata, a da je jedan od ključnih edukacija za omladinske radnike.

– Mi to zovemo „Proni akademija omadinskog rada“ koja rezultira sa mladim ljudima koji stvarno žele neke promjene u svojoj zajednici – rekao je Јašarević.

On je istakao da je današnji sporazum i razumijevanju i saradnji vezan je za opremanje prostora potrebnom opremom sa otvaranje omladinskog kluba.

– Riječ je o sredstvima od 8.000-10.000 KM, a čitava ideja je podržana kroz BHRI inicijativu – rekao je Јašarević.

Srđan Šobot polaznik Proni akademije je potvrdio da će taj klub biti nešto novo u Prijedoru, a da ima za cilj da što više mladih ljudi u Prijedoru prođe obuku za pisanje projekata i unapređenje života mladih na području grada.

Izvor: SRNA – RTRS
Foto: GradPrijedor.com

Comments are closed.