Djeca iz Gnjilana u Prijedoru

gnjilane1

Prijedorska osnovna škola „Branko Ćopić“ ugostila je 45 djece sa Kosova i Metohije koja su večeras doputovali u Prijedor.

„Riječ je o učenicima uzrasta od 10 do 14 godina Osnovne škole `Dositej Obradović` iz Gnjilana, koji će biti smješteni kod porodica naših učenika, a sve njih, uz besplatan smještaj i ishranu, darovaćemo prigodnim poklonima, među kojima su ruksaci sa školskim priborom“, rekla je Sanja Munjiza, direktor škole koja je svrstana među tri najdemokratičnije u BiH.

Ona je dodala da je, prema programu, za ponedjeljak planiran prijem kod gradonačelnika Prijedora i obilazak grada, a u utorak posjeta Crkvi Svete Trojice i projekcija filma u Bioskopu „Kozara“.

gnjilane2

„Interesantno je da će se sva djeca koja su došla u Republiku Srpsku u četvrtak biti na Kozari, gdje je predviđeno druženje sa domaćinima iz Laktaša, Šamca, Gradiške i Prijedora“, navela je Munjiza.

Ona je podsjetila da je ovo prijedorski prilog projektu „Spojimo djecu sa Kosova i Republike Srpske“.

Da su se roditelji masovno odazvali pozivu škole da ugoste djecu sa Kosova potvrđuje i podatak da su višečlane porodice čak primale i više djece, kao porodica Desanke Grbić koja ima četvoro svoje djece, i primila je još troje djece.

gnjilane4

„Djeca su sličnog uzrasta i imamo i prostora i volje da ih sve lijepo ugostimo“, istakla je Grbićeva.

Zoran Radonjić, koji ima svoje dvoje djece, ugostio je dva mališana i kaže da će se svi zajedno potruditi da im bude što ljepše.

„Uvijek se stavim u ulogu djeteta, da je to izlet u nešto nepoznato, a s obzirom na to da žive u takvim uslovima, vjerovatno će im boravak kod nas puno značiti“, naveo je Radonjić.

Djeca sa Kosova i Metohije u Prijedoru će boraviti do 29. avgusta.

Autor: SRNA

Comments are closed.