Djeca iz vrtića Radost posjećuju Prijedor

Povodom početka jesenjih aktivnosti 50 mališana iz vrtića „Radost“ danas s vaspitačima ide u posjetu djeci istoimenog vrtića u Prijedoru. Ovo je uobičajena aktivnost koja se svake godne održava u oktobru, a danas u Prijedor idu djeca srednje i starije grupe ovog vrtića.

Jednu godinu djeca iz Banjaluke odlaze u Prijedor, a sljedeće mališani iz Prijedora dolaze u Banjaluku i tako se već nekoliko godina održava ova uzajamna posjeta.

„Obično djeca koja su domaćini za svoje goste pripremaju predstave i osmisle interesantan program“, rekao je Miloš Kesić, pomoćnik direktora u Centru za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Banjaluka.

On je dodao da na ovakvim druženjima i vaspitači iz više vrtića razmijene svoja iskustva.

Mališani koji dolaze u goste svojim drugarima, kući se vrate uglavnom sa zanimljivim poklonima.

„Godišnjim programom rada planirana je realizacija jesenjih svečanosti koje će se i ove godine realizovati u svim vrtićima Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Banjaluka“, istakao je Kesić.

On je dodao da će vaspitači sa djecom realizovati raznovrsne sadržaje, pjesmice i priče o jeseni, likovne radove, modelovanje gline u jesenje plodove i razne dramatizacije.

Centralna manifestacija jesenjih aktivnosti održaće se sutra u većini banjalučkih vrtića, kada će biti održana zajednička priredba, sa degustacijom jesenjih plodova.

Izvor: Nezavisne novine

Comments are closed.