Djeca otputovala na Kozaru

U organizaciji prijedorske kancelarije „Arcerol Mittal Fondacia“ i Centra za socijalni rad Prijedor, jutros je 14 djece bez roditeljskog staranja, koji se nalaze u hraniteljskim porodicama, otputovalo na Kozaru gdje će provesti sedmodnevni školski raspust. Djeca u dobi od osam do 12 godine biće smještena u renoviranom objektu Skijaško-planinarskog društva (SPD) „Ljubijski rudar“ na Mrakovici, a s njima će socijalni radnik i ostali stručni radnici Centra za socijalni rad Prijedor realizirati predviđeni plan i program, koji su uglavnom rekreativnog sadržaja.

Koordinator prijedorske kancelarije Predrag Šorga kazao je da je ovo samo jedna u nizu od aktivnosti njihove Fondacije i podsjetio da je ona širom svijeta realizirala oko 600 projekata iz oblasti socijalne i zdravstvene zaštite, zaštite životne sredine i razvoja sporta i kulture.

U Centru za socijalni rad Prijedor registrirano je 83 djece različite životne dobi koja su iz raznoraznih razloga bez roditeljskog staranja.

Određeni broj ove djece je smješten u hraniteljskim porodicama, zatim u Domu za nezbrinutu djecu „Rada Vranješević“ u Banjaluci, a neki od njih su pod nadzorom Centra za socijalni rad Prijedor.

Izvor: Dnevni avaz – ONASA

Comments are closed.