Djeca rudara na besplatnoj školi skijanja

Na Kozari ove godine prvi put je u organizaciji Planinarsko-skijaškog društva “Ljubijski rudar” i Fondacije “Arcelor Mittal” Prijedor organizovana škola skijanja koju je uspješno završilo 20 prijedorskih osnovaca, uzrasta od šest do 12 godina.

Riječ je o djeci rudara, radnika kompanije “Arcelor Mittal”, koja su na Kozari boravili četiri dana u domu skijaškog društva. Aleksandar Milješić, član SKI tima “Kozara” i jedan od tri instruktora skijanja, kaže “da mu je zadovoljstvo bilo da djecu nauči osnovama skijanja”.

– Brzo su naučili kako stati na skije, prvi spust i slično. Na dječijoj stazi koju smo prije nekoliko dana vještački osnježili, bilo je nakon ovih padavima oko pola metra snijega. Dovoljno za sve zimske radosti- kaže Milješić.

Dodaje da su djeca na Kozari boravila potpuno besplatno, počev od smještaja, obroka, ski opreme, pa čak i slatkiša koje su mali skijaši redovno dobijali.

– Potrudili smo se da im cijeli dan od jutarnjeg ustajanja i obavezne gimnastike, pospremanja soba…bude ispunjen kvalitetnim sadržajima- kaže Milješić.

Pored njega ski vještine na Kozari djeci je pokazivao i bračni par instruktora, Silvana i Željko Batoz. Druga besplatna škola skijanja na Kozari, za isti broj mališana, biće organizovna od 16 do 19 janara.

Autor: M.Z. & D.St. – Kozarski vjesnik

Comments are closed.