Djeca sa Kosova i Metohije na Mrakovici

djecasakosova

Petog dana boravka u Republici Srpskoj djeca sa Kosova i Metohije provela su sa svojim domaćinima na Kozari gdje su, pored razgledanja memorijalnog kompleksa, veći dio dana proveli u igri i zabavi.

Emilija Mitrović iz Gnjilana svoj boravak u Prijedoru pamtiće po lijepom gostoprimstvu kod vršnjakinje Dajane Kečan, ali i mnogim zanimljivostima koje je vidjela zajedno sa svojim školskim drugarima.

– Bilo nam je zadovoljstvo ugostiti djecu sa Kosova i Metohije – rekla je Sanja Munjiza, direktor OŠ „Branko Ćopić“ iz Prijedora, dodajući da je među učenicima ove škole i njihovim roditeljima bilo veliko interesovanje za prijem djece iz srpske južne pokrajine.

Veliko srce kozarsko i ovog puta se pokazalo u svom pravom svjetlu. Potvrdili su to gosti Gnjilana, među kojima i nastavnica Jelena Maksimović, koja je pohvalila organizaciju posjete i gostoprimstvo domaćina.

Milorad Arlov, humanitarac i predsjednik Odbora za pomoć Srbima na Kosovu, koji je i bio inicijator ove posjete, rekao je da će ovo postati tradicija. Već je u planu, kako kaže, nova posjeta za godinu dana.

Goste i njihove domaćine na Mrakovici danas je obišao i Vladimir Nikolić, generalni konzul Republike Srbije u Banjaluci.

Povratak djece sa Kosova i Metohije planiran je u subotu.

Autor: Kozarski vjesnik

Comments are closed.