Djeca sa posebnim potrebama: Danas počinje „Škola otvorenih vrata“

U Javnoj ustanovi „Centar Sunce“ u Prijedoru, u kojoj se obrazuju djeca sa posebnim potrebama, za danas je najavljena prva radionica u okviru projekta „Škola otvorenih vrata“.

U projektu će učestvovati 30 učenika sa psihofizičkim smetnjama, 30 učenika iz osnovnih škola „Dositej Obradović“ i „Desanka Maksimović“ iz Prijedora, te „Mladen Stojanović“ iz Ljubije, kao i 20 nastavnika osnovnih škola koji rade u inkluziji, te roditelji učenika.

U narednih 12 mjeseci svakog četvrtka održavaće se radionice podijeljene u pet grupa: kreativna radionica za izradu nakita, vajanje i slikanje, radionica sportskih aktivnosti, nenasilne komunikacije i socijalizacije djece, radionica za recitaciju, ples, muziku i glumu, radionica za izradu lutaka i šivanje torbi i radionica ekologije, cvjećarstva i domaćinstva.

Defektolozi, fizioterapeuti, psiholozi i logopedi radiće sa djecom grupno ili individualno, a renomirani profesori defektoloških nauka i stručnjaci za inkluzivno obrazovanje držaće predavanja za nastavnike koji rade sa djecom sa posebnim potrebama u redovnim školama kroz program inkluzije, kao i za roditelje koji žele poboljšati kvalitet svoga i života svoje djece.

Projekat „Škola otvorenih vrata“ Fond Otvoreno društvo BiH finansira sa 30.000 KM.
SRNA

Comments are closed.