Dječiji hor „Vilenjak“ nastupa na Novogodišnjim karaokama – FOTO

Dječiji hor „Vilenjak“ iz Prijedora, koji okuplja djecu predškolskog uzrasta, nastupiće ove godine na ovdašnjem tradicionalnom 12. dječijem muzičkom festivalu „Djeca pjevaju hitove – Novogodišnje karaoke“, potvrdila je Srni voditelj hora profesor Branka Vuleta.

„Vilenjaci će po prvi put nastupiti pred brojnijom publikom, a izvešće tri pjesme“, kazala je Vuleta Srni.

Dječiji hor „Vilenjak“ prvi je hor za predškolce osnovan u gradu na Sani. Broji 40-ak mališana uzrasta od tri do šest godina i radi pod okriljem Srednje i osnovne muzičke škole „Savo Balaban“ Prijedor.

Na ovom uzrastu rade se upjevavanje, pravilno disanje, postavka glasa i koreografije, sve uz klavirsku ili pratnju matrice koju nastavnici sami prave, a na repertoaru su dječije pjesmice na srpskom i na stranim jezicima.

Sa djecom u ovom horu rade dvije mlade profesorice prijedorske muzičke škole, diplomirani muzički pedagozi Branka Vuleta i Vesna Mršić.

Cijena mjesečne članarine je 15 KM, probe su svake srijede po jedan školski čas, a po potrebi se pred nastupe organizuju i dodatne probe.

Dječiji hor „Vilenjak“ osnovan je u septembru 2010. godine i do sada je imao osam nastupa: na dvama godišnjim koncertima prijedorske muzičke škole, novogodišnji nastup u Dječijem vrtiću „Radost“, te nastupi u povodu Noći muzeja, podjele novogodišnjih paketića i 8. marta, novogodišnji nastup za roditelje i nastup u okviru takmičenja osnovaca u recitovanju.

Dječiji muzički festival „Djeca pjevaju hitove – Novogodišnje karaoke “ održaće se u petak, 14. decembra, u 18.00 časova u Sportskoj dvorani „Mladost“ u Prijedoru. Okupiće oko 160 izvođača od čega 44 takmičarske pjesme učenika osnovnih škola iz Prijedora, Kozarske Dubice, Kostajnice, Novog Grada, Krupe na Uni i Oštre Luke

Organizator festivala je prijedorska podružnica udruženje estradnih radnika i estradnih umjetnika Republike Srpske „Estrada Republike Srpske“, a pokrovitelji predsjednik Republike Srpske, Ministarstvo uprave i lokalne samouprave Republike Srpske, lokalne zajednice prijedorske regije i brojni sponzori.

Cijena ulaznice je 4 KM.

Tekst – SRNA
Foto – GradPrijedor.com

Comments are closed.