Đokić: “Mital” za Ljubiju nudi 60 miliona KM

“Mital” je sada spreman da svoju ponudu za kupovinu RŽR “Ljubija” podigne na 60 miliona KM i izjednači je sa ponuđačem “Izraeli investment grupa”.

Ministar industije, energetike i rudarstva RS u intervjuu za “EuroBlic” kaže da je “Mital”, podstaknut konkurencijom, spreman da ponudi više, zbog čega se mora naći način da se to formalno sprovede u proceduri.

– “Mital” je u prvoj ponudi nudio 29 miliona KM, a sada je i njihova ponuda udvostručena. U proteklih 12 godina “Mital” je poslovao kao monopolista, a ovaj postupak prodaje je podstakao konkurenciju, što je i bio cilj Vlade RS. Teško je donijeti odluku o tome kome ćemo prodati akcije, ali će uskoro i to biti odlučeno. Imamo aktivne konsultacije i sa jednim i drugim partnerom. Izabraćemo ponudu koja je u najboljem interesu za Srpsku, jer ne želim da budem učesnik bilo kakve aktivnosti koja može biti sporna bilo kome – rekao je Đokić.

Blic: Da li je DNS i dalje protiv prodaje rudnika Izraelcima?

“Razumijem da su oni više povezani sa “Mitalom”, jer je na području Prijedora DNS politički razvijen. Međutim, naravno da pogled jedne stranke na posebno važno privredno pitanje ne treba da bude isključiv, nego treba da bude u duhu opšte potrebe i opšteg interesa. Nadam se da ćemo imati razumijevanja koja neće blokirati proces. Niko ne može biti unaprijed favorizovan. Apsolutno sam protiv toga da bilo ko ima monopol. Tako je i “Mital” prihvatio da se mjenja jer je osjetio jak uticaj konkurencije.”

Autor: EuroBlic – Capital.ba

Comments are closed.