Đokić obećava više penzije, prijedorski penzioneri poručuju: Ministar ne zna šta priča

Petar Đokić, ministar rada u Vladi RS, nedavno je u Prijedoru negirao tvrdnje pojedinih medija da bi veći broj penzionera ubuduće mogao imati manje penzije od dosadašnjih.
– Već tokom prošlog mjeseca došlo je do povećanja penzija kod većeg broja penzionera. Sve u skladu s novim zakonom o PIO RS kojim se garantuje pet nivoa najnižih penzija. Tu politiku povećanja penzija nastavljamo tako što pokušavamo da obezbijedimo više sredstava u Fondu kako bismo, ukoliko bude uslova, i u toku ove godine mogli povećati penzije – pohvalio se Đokić.
No, iz Udruženja penzionera u Prijedoru, koje okuplja oko 13.000 članova, ministru poručuju da „ne zna šta priča“.
– Čim se odvoji radno od ostalih prava, dolazi do smanjenja penzija. Ministrove priče su bajke za neupućene. I to penzioneri dobro znaju, jer njih više od 4.000, barem kada je riječ o Prijedoru, živi u ekstremnom siromaštvu. Samo tokom prošle godine u Prijedoru je umrlo 597 penzionera. Često znam reći da je riječ o nasilnoj smrti, jer ti ljudi od svojih penzija nisu mogli kupiti ni prijeko potrebne lijekove – kazao je Slobodan Brdar, predsjednik ovog udruženja.
Tekst – Dnevni avaz
Foto – GradPrijedor.com

Comments are closed.