Đokić: Spriječiću zloupotrebe i manipulacije

18-Prijedor---Petar-Djokic

Ministar industrije, energetike i rudarstva Petar Đokić izjavio je danas da će spriječiti svaki oblik zloupotrebe i manipulacije u vezi sa prodajom državnog kapitala u Rudnicima željezne rude /RŽR/ „Ljubija“ Prijedor i najavio da će se o tome odlučivati poslije izbora.

„Moja je procjena da u ovom trenutku nemamo uslove za održavanje nove sjednice Narodne skupštine jer se skupština približava ljetnom periodu kada neće raditi u avgustu. Poslije toga idu izbori i nije primjereno tu temu nositi u parlament da ona bude predmet političke igre i manipulacije kao što su očigledno neki željeli da bude. Ja ću to spriječiti“, rekao je Đokić novinarima u Prijedoru.

On je dodao da ne može govoriti o detaljima ponuda koje su dostavili isti ponuđači /„ArselorMital“ i „Izraeli investment grup“/, ali da su obje ponude znatno poboljšane, da je jako važno da se aktivira rad ljubijskih rudnika i da se pokretanjem postupka prodaje državnih akcija došlo do veće konkurentnosti i promjene u ponašanju „ArselorMitala“.

„S velikom pažnjom ćemo analizirati obje pristigle ponude. Vlada o tome još nije o odlučivala. Nismo to razmatrali ni u okviru Ministarstva na neposredan način da pripremimo informaciju i odluku za Vladu, a kamoli za Narodnu skupštinu“, naveo je Đokić.

On je ocijenio da je ovo pitanje od izuzetnog značaja za Republiku Srpsku, za grad Prijedor i prijedorsku regiju i da će kao takvo biti sa najvećom mogućom pažnjom razmatrano.

Ministar Đokić prisustvovao je danas u Prijedoru konstitutivnoj sjednici organizacionog odbora za obilježavanje stogodišnjice organizovanog rudarstva u ovom gradu.

Autor: SRNA

Comments are closed.