Do kraja mjeseca predložiti laureate

prijedor

Grad Prijedor objavio je javni poziv za dostavljanje prijedloga za dodjelu nagrada i priznanja u povodu 16. maja, Dana grada.

„Svi zainteresovani pojedinci sa prebivalištem na području grada Prijedora, pravna lica, javne ustanove, udruženja građana i političke stranke, prijavljeni na području grada Prijedora, Skupština grada i gradonačelnik mogu do 31. marta dostaviti svoje prijedloge“, stoji u pozivu Komisije za nagrade i priznanja.

Odlukom o nagradama i priznanjima grada Prijedora ustanovljene su Plaketa grada, Povelja počasnog građanina i Nagrada grada.

Plaketa grada je najviše javno priznanje, a dodjeljuje se fizičkim i pravnim licima za izuzetne rezultate na području privrede, nauke, kulture i tehničke kulture, zdravstva i socijalne zaštite, vaspitanja i obrazovanja, sporta, zaštite životne sredine, turizma, te drugih javnih djelatnosti, zapošljavanja mladih i nadarenih kadrova, pružanja solidarne i humanitarne pomoći oboljelima i slično.

Počasnim građaninom grada Prijedora može biti proglašeno fizičko lice, državljanin Republike Srpske, BiH ili strani državljanin koji je svojim radom i djelovanjem dao značajan doprinos napretku i širenju ugleda Grada.

Nagrada grada dodjeljuje se fizičkom licu, grupi građana i udruženjima za posebno vrijedne rezultate koji doprinose razvoju Grada u raznim područjima stvaralaštva.

Predlagači uz prijavu moraju podnijeti dokaz ili detaljno obrazloženje kojim potvrđuju ispunjenje uslova potrebnih za dodjelu određenog priznanja na osnovu Odluke o nagradama i priznanjima grada Prijedora.

Javni poziv objavljen je na veb stranici gradske uprave www.prijedorgrad.org, a prijedloge treba dostaviti Skupštini grada Prijedora sa naznakom „Komisiji za nagrade i priznanja“.

Autor: SRNA

Comments are closed.