Dobre želje za najželjeniju bebu

nikola dunovic-slika majkePosle smrti 32-godišnje Jelene Trikić iz Prijedora, izbeglice iz Drvara, koja je odbila da prima citostatike kako bi na svet donela malog Nikolu, čitaoci „Vesti i dalje šalju pomoć dvomesečnom sinu ove hrabre žene i njenom neutešnom suprugu Goranu Dunoviću.

U Dopisništvo „Vesti“ u Beogradu stigle su dve nove donacije iz Australije. Davor Trifunović iz Adeleida poslao je 50 australijskih dolara, a donaciju od 100 AUD uputila je Milja Bjekić iz Sidneja.

Izražavajući najiskrenije saučešće porodici, naša čitateljka poželela je da Nikola, donet iz banjalučke bolnice tek posle majčine sahrane, i pored svega ima lepo i srećno detinjstvo jer je njegova majka žrtvovala svoj život da bi on živeo.

Tek nešto više od mesec dana uživala je grleći svog jedinca, uživajući u ulozi majke, svesna da se izlaže životnoj opasnosti. Danas mali Nikola, dete ljubavi, živi sa ocem Goranom kojem oko bebe pomaže sestra Sonja, koja ima dve odrasle devojčice, mnogo iskustva i još više volje da podiže bratanca onako kako bi to Jelena činila.

Saznali smo da je Nikola mirna beba, da plače samo kad je gladan i mokar. Otac ga redovno vodi kod lekara na kontrolne preglede, a dobra vest je da nema neuroloških poremećaja budući da je pre vremena došao na svet.

– Hvala dobrim ljudima koji brinu za mog sina i čije mi reči ohrabrenja mnogo znače. Trudiću se da mu pružim sve, da mu budem i otac i majka, negovaću uspomenu na Jelenu da naš sin zna sa koliko ljubavi i želje je došao na ovaj svet – kaže Goran Dunović, nastavnik u jednoj prijedorskoj školi, ali pre svega požrtvovani otac dečaka koji je postao miljenik zemljaka širom sveta.

Nisu zaboravljeni
Novčane donacije za malog Nikolu Dunovića biće u najskorije vreme uručene njegovom ocu Goranu, a uručiće ih dopisnik našeg lista iz Prijedora. Tada ćemo sigurno imati prilike da saznamo i neki detalj više o životu oca i sina koji u nevolji nisu zaboravljeni i koji će još dugo biti u mislima brojnih humanih ljudi koje je duboko dirnula njihova priča.
Reporteri „Vesti“ takođe su na usluzi svim čitocima koji planiraju da tokom novogodišnjih i božićnih praznika posete malog Nikolu.

POZIV DONATORIMA
Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije.Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924 .

Tekst – Vesti-online.com
Foto – GradPrijedor.com

Comments are closed.