Dodijeljene nagrade za najbolje likovne radove učenika

likovni

Kompanija „Arselor Mital Prijedor“ proglasila je danas pobjednike konkursa za izbor najljepših dječijih likovnih radova koji se od 2009. godine raspisuje pred božićne i novogodišnje praznike.

Predstavnik kompanije „Arselor Mital Prijedor“ Predrag Šorga rekao je da je prvo mjesto osvojila Amila Dizdarević, učenica sedmog razreda Osnovne škole /OŠ/ „Desanka Maksimović“, drugo David Rajlić, učenik šestog razreda ove škole, a treće Mila Mijić, učenica četvrtog razreda OŠ „Petar Kočić“.

„Na konkurs je pristiglo blizu 300 radova iz osam osnovnih škola. Djeca su bila kreativna i bilo je raznih tehnika i ideja“, rekao je Šorga novinarima u Prijedoru nakon svečanosti dodjele nagrada.

On je precizirao da će prvoplasirana Amila predstavljati BiH na međunarodnom takmićenju sa predstavnicima još 29 država u kojima posluje „Arselor Mital“, za čije će se radove moći glasati putem internet stranice ove korporacije.

„Prva tri mjesta dobila su novčane nagrade od 150, 100 i 50 KM, prvoplasirana učenica dobila je još i poaklon paket i nagradu od 700 KM kao pobjednik na niovu BiH, a deset najbolje plasiranih učenika dobilo je pakete školskog pribora“, dodao je Šorga.

Tema ovogodišnjeg konkursa je „Čelik i budućnost“, a pobjednički rad na međunarodnom takmičenju biće zvanična novogodišnja čestitka „Arselor Mitala“ u svijetu.

Autor: SRNA

Comments are closed.