Dodik: Ako za 15 dana ne bude ponude „Mitala“, ponovo odlučujemo

milorad-dodik

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da rok od 15 dana koji je dat „Arselor Mitalu“ da odluči da li želi da učestvuje u pregovorima o kupovini akcija Rudnika željezne rude „LJubija“ ima za cilj da se Republika Srpska odluči za najbolju ponudu.

„Nakon ponude `Mitala` i ponude koju imamo od Izraelaca, biće odlučeno koja je ponuda najbolja za Srpsku“, rekao je Dodik za ATV.

Predsjednik Srpske je naveo da vjeruje da potezi „Arselor Mitala“ predstavljaju spekulaciju, ali da bi u suprotnom ostao utisak da nešto želi na silu da se postigne.

„Ovdje je riječ o racionalnom pristupu. `Mitalu` je jasno rečeno – evo vam 15 dana da date ponudu. Ako za to vrijeme ne bude ponude, mi idemo ponovo na odlučivanje“, naglasio je Dodik.

Narodna skupština Republike Srpske trebalo je danas u nastavku 12. redovne sjednice da razmatra odluku o prodaji 64,9 odsto akcija Rudnika željezne rude „LJubija“ iz Prijedora. Vlada Srpske povukla je tu odluku sa dnevnog reda na zahtjev Kluba poslanika DNS-a.

Šef poslaničkog Kluba DNS-a Spomenka Stevanović rekla je novinarima da je glavni razlog za ovaj zahtjev saopštenje „Arselor Mitala“ kojim je iskazana želja da uđu u pregovarački postupak o kupovini akcija u „LJubiji“.

Autor: SRNA – Nezavisne novine

Comments are closed.