Dom za starija lica na putu stabilnijeg poslovanja

dom

Javna ustanova Dom za starija lica u Prijedoru, posljednjih godinu dana, bilježi povećanje broja stanara.

Trenutno ih je 215, što je za 25 korisnika više nego u 2014. godini. Popunjenost kapaciteta iznosi 95 odsto. – Rezultati rada pokazuju da je ova ustanova na putu stabilnog poslovanja. Ukupan prihod u 2015. godini je veći u odnosu na prethodnu – rekla je Sabina Tenić, rukovodilac Odjeljenja za socijalnu zaštitu i njegu.

Očekivanja su da će se ovaj trend nastaviti i u 2016, što će smanjiti gubitke iz prethodnih godina. Trenutno, cijena smještaja za pokretna lica mjesečno iznosi 650, a za nepokretna 725 KM.

U Domu je smješten i određen broj socijalno ugroženih lica, kojima Vlada RS subvencionira troškove. Na ovaj način se obezbjeđuje da korisnici plaćaju prihvatljivu cijenu smještaja, a da pritom imaju potpuni komfor.

Od septembra 2011. godine, sa radom je počeo Dnevni centar za starija lica. Dom za starija lica, svoje usluge nudi i trećim licima, organizovanje seminara i drugih sadržaja. Nove usluge imaju značajno mjesto u poslovnoj politici i trebale bi doprinijeti boljem poslovanju, ističu u ovoj ustanovi.

Autor: Kozarski vjesnik

Comments are closed.