DON obilježio Međunarodni humanitarni dan

Udruženje građana „DON“ Prijedor dijeljenjem pomoći za stara lica i višečlane porodice obilježilo je danas 23. novembar, Međunarodni humanitarni dan.

Aktivisti i volonteri „DON-a“ su na centralnom gradskom trgu u Prijedoru dijelili proizvode fabrike keksa „Mira“ starijim sugrađanima, a za 30 višečlanih porodica u kojima niko nema zapsolenje obezbijedili su pakete hrane i higijene.

Izvršni direktor UG „DON“ Murisa Marić pozvala je sugrađane da budu dio ekipe koja prepoznaje značaj pomaganja drugima.

„Hitno nam je potrebna odjeća, obuća, hrana i higijena za višečlane porodice bez primanja. Javite nam se i darujte onima kojima je neophodno. U svakom od naših ormara nalazi se odjeća koja nam ne treba, a u frižiderima imamo zasigurno višak hrane koja će ovim porodicama u zimskom periodu dobro doći“, poručila je Marić.

Ona je navela da je u akciju „DON-a“ uključena gradska administracija, Informativno-poslovni centar „Kozarski vjesnik, privrednici i pojedninci.

„Za šestočlanu porodicu Brdar iz Čarakova obezbijedili smo jedan štednjak. Prijeko nam je potrebna hrana, higijena, obuća broj 35, 26, 24, 20 za mališane porodice Brdar, kao i sve što treba djeci da prežive zimu i odrastaju kao i sva druga djeca. Oni nisu krivi što im roditelji nemaju posla“, istakla je Marićeva.

UG „DON“ nastaviće i iduće sedmice dijeliti pomoć onima kojima je najpotrebnija.
Tekst – SRNA
Foto – GradPrijedor.com

Comments are closed.