DON Prijedor Info štand-Izaći na glasanje u što većem broju

Aktivisti Udruženje građana „DON“ iz Prijedora danas su na info štandu u glavnoj prijedorskoj ulici dijelili promotivni materijal s ciljem animiranja što većeg broja građana da izađu na predstojeće lokalne izbore.

Terenski koordinator „DON-a“ Saša Karalić rekao je da kampanju „IzaBeri pO svojo mjeRI“ ova nevladina organizacija provodi u okviru projekta „Građani u procesu izbora“ koji realizuje u deset opština u BiH sa osam partnerskih nevladinih organizacija.

„Cilj nam je da vratimo povjerenje građana u izborni proces doprinoseći regularnosti izbora uz 190 nezavisnih posmatrača“, rekao je Karalić novinarima u Prijedoru.

On je naveo da je cilj projekta i povećati odgovornost kandidata za načelnike i opštinske odbornike organizovanjem foruma i javnih tribin agdje će oni predstaviti svoje programe i odgovarati na pitanja građana.

„U kratkom telefonskom istraživanju od 100 ispitanika čak 75 je reklo da će izaći na izbore. Pred same izbore obavićemo još jedno takvo istraživanje“, dodao je Karalić.

Projekat „Građani u procesu izbora“ traje pet mjeseci i obuhvata i treninge za partnerske organizacije i izborne posmatrače, edukacije za žene i mlade po mjesnim zajednicama, medijsku promociju i praćenje predizborne kampanje.

Centri civilnih inicijativa finansiraju ovaj projekat sa 98.000 dolara. Provodi se u opštinama Novi Grad i Centar u Sarajevu, u Travniku, Livnu, Mostaru, Gradišci, Foči, Trebinju, Bijeljini i Prijedoru.

Comments are closed.