Donacije ženskim sportskim klubovima

sport1

Tri ženska sportska kluba dobila su danas lopte, patike i opremu iz donacije organizacije UN Vimen /UN WOMEN/ gradu Prijedoru kao lokalnoj zajednici koja ima rodno odgovorno budžetiranje.

Načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti grada Prijedora Ljiljana Babić rekla je da je grad Prijedor jedini grad u BiH koji ima rodno odgovorno budžetiranje i da ovakav način rada, osim Prijedora, imaju još tri opštine u BiH.

„U 2015. smo u Skupštini grada usvojili akcioni plan za rodno odgovorno budžetiranje i ova donacija je proizišla iz tog plana. UN Vimen donirao je 34.000 KM i nadležna komisija odlučila je da pola tog novca ide u sport, a pola u poljoprivredu“, rekla je Babićeva novinarima u Prijedoru.

sport2

Ona je navela da će donaciju u opremi u vidu lopti, patika, trenerki i dresova, kao i u vidu edukacije za trenere, dobiti odbojkaški, košarkaški i rukometni ženski klubovi u Prijedoru „Prijedor“, „Mladsot“ i „Mira“.

„Nadam se da će i ovo doprinijeti da ženski sport u Prijeodru dobije na značaju, masovnosti i podmlatku“, dodala je Babićeva.

Trener Ženskog rukometnog kluba „Mira“ Prijedor Ljubica Ivetić zahvalila se organizaciji UN Vimen koja je omogućila opremu.

„Operma je svake godine dobro došla i nikad je ne može biti dosta jer je to potrošni materijal i svakako djevojkama puno znači“, rekla je Ivetićeva.

Uručenju opreme prisustvovao je zamjenik gradonačelnika Prijedora Milenko Đaković.

sport3

UN Vimen i Misija OEBS-a u BiH ranije su odali priznanje gradu Prijedoru i opštinama Lukavac, Odžak i Šamac koje su počele proces primjenjivanja rodno odgovornog budžetiranja.

Rodno odgovorno budžetiranje predstavlja metodologiju planiranja, programskog djelovanja i budžetiranja koja doprinosi većoj ravnopravnosti polova i ostvarenju ljudskih prava žena.

Autor: SRNA

Comments are closed.