Donacijom vrijednog instrumenta muzičkoj školi u Prijedoru, ŠA Fest nastavlja svoju misiju

Predstavnici ŠA Festa u Prijedoru su 18.januara 2019. godine u prostorijama Muzičke škole „Savo Balaban“ donirali ovoj školi vrijedan instrument – Jamaha alt saksofon. Ova donacija upriličena je u okviru Zimske škole klarineta i saksofona, i namijenjena je mladim muzičarima i talentima koji će svojom muzikom čuvati uspomenu na prerano preminulog muzičara i slikara Dalibora Popovića Mikšu.

Profesor saksofona u muzičkoj školi, Aleksandar Jovanović te direktor škole Aljoša Novaković, zahvalili su se na ovoj vrijednoj donaciji i rekli da je ovo tek početak jedne dobre saradnje sa Udruženjem ŠA Fest koji će promovisati umjetnost i podržavati talente.

„Ovu godinu započeli smo dosta aktivno. Vrijedno smo radili na planovima za 2019. godinu, a drago mi je da mogu da kažem da smo ispunili i obećanje dato u 2018. godini – Udruženje građana ŠA Fest u kojoj će djelovati i fondacija su u osnivanju. Upravo ova donacija saksofona naš je prvi korak u podršci mladim muzičarima, a uveliko teku i pripreme za ŠA Fest 2019.“, izjavio je predstavnik ŠA Fest tima i budući predsjednik Udruženja ŠA Fest, Goran Krivić.

Portparol ŠA Festa Nataša Kuridža podsjetila je da je ova donacija rezulat zajedničkog entuzijazma svih onih koji su podržali ŠA Fest i izrazila zadovoljstvo što će ovi mladi saksofonisti iz Prijedora nastaviti Mikšinu priču.

Podsjećamo vas da je jedan od ciljeva ŠA Festa, memorijalnog koncerta posvećenog prerano preminulom frontmenu grupe Tattoo i akademskom slikaru Daliboru Popoviću Mikši, koji je održan prošle godine u Ljetnoj bašti u Prijedoru, bio upravo osnivanje fonda koji će dati podršku mladim umjetnicima, muzičarima i slikarima kroz stipendije, donacije, organizacije koncerata, izložbe i sl.
Ova donacija prva je u nizu događaja koje ŠA Fest planira za ovu godinu.

Izvor: ŠA Fest team

Comments are closed.