Donjom Ljubijom prošetao Sulejman Veličanstveni, društvo mu pravio Bred Pit

Sulejman Draganović (48), mještanin Donje Ljubije kod Prijedora, ima isto ime kao njegov omiljeni lik iz megapopularne serije „Sulejman Veličanstveni“ i, tvrdi, mnogo sličnosti s glavnim glumcem Halitom Ergenčom. Kaže da se „slažu“ u visini, pokretima, gordom pogledu… Zbog svog imenjaka iz serije kojem želi da bude što sličniji, ljubijski Sulejman Veličanstveni je čak pustio i bradu.

– Jest da je glumac malo mlađi od mene, ali mislim da smo vrlo slični. Prvo je to primijetila moja supruga, a potom i kolegice s posla. Kad sam čuo da se traži Sulejmanov dvojnik, shvatio sam to kao dobru priliku. Podržali su me i moji iz KUD-a „Kozara“, gdje sam zadužio nošnju kako bi Sulejmanu iz serije ovako obučen bio što sličniji. Imam i mač – pohvalio nam se ljubijski Sulejman Veličanstveni.

Priznaje da seriju prati bez daha i nada se pozivu s OBN televizije, koja ovih dana traži dvojnike glavnih likova iz popularne turske serije.

– Ne zanima me Sulejmanova Hurem. Imam ja svoju. A mami me i mogućnost da dobijem nagradu i otputujem u Istanbul za Novu godinu – kaže Draganović.

Za razliku od svog junaka, ovaj ljubijski Sulejman živi običnim i mirnim životom, zadovoljan činjenicom da se nakon izbjeglištva po Njemačkoj i Ključu vratio u rodnu Donju Ljubiju i tu zaposlio.

Dizdarević je Bred Pit

Osim Sulejmana Veličanstvenog, Donja Ljubija ima i svog Breda Pita (Pitt). To da je sličan slavnom glumcu tvrdi mještanin ove varošice Muharem Dizdarević (48).

– Svi mi kažu da dosta ličim na Breda Pita, pogotovo kad malo pustim kosu i bradu… Ima li tu istine ili ne, to ne znam. Mada se žene baš ne lijepe za mene, to poređenje mi baš laska – priznaje Dizdarević.

Dnevni avaz

Comments are closed.