Drastičan skok represije u oblasti bezbjednosti saobraćaja

16-Prijedor---CJB

Na području Centra javne bezbjednosti /CJB/ Prijedor u februaru je došlo do drastičnog skoka represije u oblasti bezbjednosti saobraćaja, bilo je više ciljanih akcija i nije bilo saobraćajnih nezgoda sa smrtno stradalim licima, ocijenio je danas načelnik ovog centra Dalibor Ivanić.

„Zabilježeno je 2.915 prekršaja ili za 83 odsto više nego u februaru prošle godine. Iz saobraćaja je isključeno 311 vozača, od čega 256 zbog vožnje pod uticajem alkohola ili za 88 odsto više nego u februaru prošle godine, a 81 vozač zadržan je na triježnjenju“, rekao je Iavnić na konferenciji za novinare u Prijedoru.

On je naveo da je zabilježeno 1.188 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 39 prekršaja nekorištenja sigurnosnih sjedalica za djecu do 12 godina.

Evidentirano je 76 krivičnih djela, približno jednako kao i u februaru prošle godine. Procenat rasvijetljenosti krivičnih djela po nepoznatom počiniocu je 69, a ukupna rasvijetljenost je 82 procenta.

Broj povratnika u činjenju krivičnih djela u padu je za 44 odsto, a mešu počiniocima krivičnih djela bila su tri maloljetna.

„Nije bilo težih krivičnih djela protiv života i tijela niti protiv polnog integriteta, a nije bilo ni narušavanja javnog reda i mira u većem obimu“, kazao je Ivanić.

Ivanić je dodao da je CJB Prijedor i u februaru održao stabilno stanje bezbjednosti i postigao zadovoljavajuće rezultate u svim oblastima.

Autor: SRNA

Comments are closed.