Druga nagrada za video spot/priču o preduzetništvu pod nazivom „Točkovi“ – VIDEO

Dvoje mladih Prijedorčana, Jelena Topić i Mladen Marijanović, učestvovali su nedavno na takmičenju video spotova o preduzetništvu koje je organizovano u okviru akcije „Globalna sedmica preduzetništva“ koju je pokrenula Rеpubličkа аgеnciја zа rаzvој mаlih i srеdnjih prеduzеćа RS.

Njihov kratki video spot/film pod nazivom „Točkovi“ dobio je drugu nagradu na ovom takmičenju.

Promocija nagrađenih video spotova će biti realizovana u toku „Globalne sedmice preduzetništva“, koja se obilježava od 12-18.11. 2012. godine. Uslovi konkursa su bili da video treba da bude originalan, maštovit, inspirativan, kreativan i da asocira na preduzetništvo i samozapošljavanje mladih.

Prema riječima Jelene Topić, koautorke nagrađenog video spota, mladi prijedorski preduzetnik Goran Petoš je izabran za „glavnog junaka“ jer se njegov profil potpuno uklapa u sve što je Konkursom traženo.

„Po meni je njegova priča sasvim netipična jer je on prebolio malograđanske predrasude: šta će reći komšija, suočio se sa neimaštinom i počeo da privređuje za sebe, sa početnim kapitalom od samo 60 eura. On se oslonio isključivo sam na sebe, preuzeo je odgovornost, prestao da krivi državu, sistem, roditelje, okolinu, što mu nisu pružili bolje i više i odlučio sam da skroji svoju budućnost“, kaže Jelena Topić i dodaje da je Goran uspio u svom naumu jer danas ima četiri zaposlena radnika, posao koji dobro funkcioniše i priliku da putuje svijetom i obiđe mjesta koja je do juče mogao vidjeti samo preko malih ekrana.

„Ispočetka je radio potpuno sam, korak po korak, od 3 sata ujutru do 22 časa uveče, i teško da bi uspio da nije bio disciplinovan, samosvjestan, pošten i uporan. Ovaj Konkurs je predviđao da video spot ne smije da traje duže od dva minuta tako da mnogo podataka o njegovom napornom radu nismo uspjeli da prikažemo. Po meni, Goran je jedan od malih-velikih heroja današnjeg vremena i osoba na koju se treba ugledati“, rekla je Topićeva koja je apsolvent na Akademiji umjetnosti u Banjaluci, odsjek filmska i TV režija.

Prema njenim riječima ovo nije prvi put da sarađuje sa sugrađaninom Mladenom Marijanovićem (Srbom) koji je student režije na Akademiji Umjetnosti Banja Luka. Uspješna saradnja je počela na njegovom kratkom igranom filmu „Sam sa svima“ čija će premijera biti uskoro u Prijedoru.

Comments are closed.