Druženje penzionera Prijedora i susjednih opština

Predsjednik Udruženja penzionera Republike Srpske Rade Rakulj rekao je juče u Prijedoru da nije zadovoljan primjenom novog Zakon o PIO, jer se on još ne primjenjuje u potpunosti već samo u jednom njegovom dijelu i da samo djelimično daje rezultate.“Nema više naglog povećanja broja korisnika prava i ljudi su shvatili da se ne može sa malo staža dobiti velika penzija. Mi nemamo zakon o doprinosima koji bi trebao da prati Zakon o PIO koji se ne primjenjuje u dobrovoljnom osiguranju i time je oštećeno više od 1.000 ljudi“, rekao je Rakulj. On je dodao da se još ni poljoprivrednici ne mogu osigurati i da je ovo jedina sredina na Balkanu, a možda i u Evropi, koja poljoprivrednicima ne daje to pravo.
Rakulj je juče u Prijedoru prisustvovao druženju više od stotinu penzionera Prijedora i susjednih opština koje je organizovalo mjesno udruženje penzionera Prijedor 2. „Ovo je zdrava sredina i zna da cijeni kad se nešto učini,a mi smo napravili reformu koja znači neku bolju budućnost za penzionere i nadamo se da će iz mjeseca u mjesec dolaziti neki boljitak za ove ljude“, rekao je Rakulj. Druženju je prisustvovao i načelnik opštine Prijedor Marko Pavić koji je istakao da prijedorska opština ima veoma dobre odnose sa republičkim,a posebno sa opštinskim udruženjem penzionera. „Ovo nije prvo ovakvo druženje sa penzionerima. I ovom prilikom sam im obećao da će opština budžetskim sredstvima i dalje podržavati ovu populaciju, bilo kroz jednokratne pomoći ili odlazak na banjsko liječenje“, rekao je Pavić.
Na području opštine Prijedor živi 14.500 penzionera od kojih je oko 13.000 uključeno u 23 mjesna odbora opštinskog Udruženja penzinera. Opština Prijedor je budžetom i ove godine planirala 220.000 KM za podšrku radu uddruženja.
Tekst – SRNA
Foto – GradPrijedor.com

Comments are closed.