Druženje stanara Doma penzionera Prijedora i Banja Luke

Juče je u prijedorskom Domu penzionera održano tradicionalno druženje stanara ove ustanove i stanovnika Socijalno gerijatrijskog centra iz Banjaluke. Bila je ovo prilika da se na svoje poznanstvo prije dvije godine podsjete Branko Velega (75) i Persa Petrić(79) koji su se nedavno i vjenčali.

„Pravo da kažem, ona mi je bila ljepuškasta i našli smo se na hodniku kad sam je pitao da li mi dozvoljava da joj kažem da skine maramu jer mi je bila ljepša bez nje“, priča ozareni Branko i potvrđuje da se od tada rado sjeća tih trenutaka koji su učinili da ljubav procvjeta i da u Domu penzionera sada ima bračnu drugaricu.

„Naša djeca su se složila da budemo zajedno i eto nas, ovaj dom je naša kuća, a ova druženja sa stanarima doma iz Banja Luke nezaboravna. Druženje je najosnovnije, da se svi iznova vidimo, idemo redovno na ekskurzije i to nam je sva radost našeg života“, kazala je Persa.

Direktor Doma penzionera Prijedor Adnan Pašalić je potvrdio da se radi o već tradicionalnim druženjima tokom kojih stručni radnici i razne službe ovih ustanova razmjenjuju svoja bogata iskustva, a korisnici usluga stiču nova poznanstva, prijateljstva pa i ljubavi, i uživaju u međusobnom druženju.

„Značaj ovog cjelodnevnog druženja je veliki što se vidi po raspoloženju korisnika usluga ove dvije ustanove, jer oni žive za ovakve trenutke“, dodao je Pašalić.

Direktor Socijalno gerijatrijskog centra iz Banjaluke Vinko Lolić je rekao da je u Prijedor došlo 40 korisnika ovog centra.

„Imamo redovne sastanke ovakve vrste i sjajnu saradnju dugi niz godina. Naši domaćini su organizovali jednu lijepu priredbu, druženje i zajednički ručak koji imaju velikog značaja za naše korisnike koji se međusobno druže i sarađuju“, rekao je Lolić.

On je dodao da osim ovakve saradnje, dvije ustanove učestvuju i u više zajedničkih projekata koji kao krajnji ishod imaju dobro i za prijedorski Dom penzionera a i za Socijalno gerijatrijski centar Banjaluka.

U Domu penzionera Prijedor trenutno je smješteno 187 korisnika.

Comments are closed.