Druženjem na Mrakovici obilježen Dan mladosti, ali i kulturne raznolikosti

Foto: NDC Prijedor

Na Mrakovici kod Prijedora danas se okupilo oko 350 učenika i nastavnika iz sedam gradova i opština u BiH, kako bi zajedno obilježili Dan mladosti i Međunarodni dan kulturne raznolikosti za dijalog i razvoj.

– Jedva smo dočekali da dođemo na Mrakovicu, ovo je bila još jedna izuzetna mogućnost da upoznamo drugare iz drugih gradova koji takođe učestvuju u aktivnostima izgradnje mira – rekli su učenici, učesnici manifestacije koji kroz “Nansen vršnjačke medijatorske sekcije i klubove” ili dodatne časove učestvuju u NDC Prijedor programu “Mirovno obrazovanje – prevencija i upravljanje konfliktom”.

Kako ističu iz NDC Prijedor, manifestaciju su dolaskom podržali Signe Engli, zamjenica šefa misije Norveške Ambasade u Sarajevu, Stajnar Brin, osnivač Nansen dijalog mreže, Faris Hasanbegović-načelnik opštine Sanski Most, Aleksandar Miljuš, zamjenik gradonačelnika Prijedora, te predstavnici lokalnih samouprava Sanskog Mosta i Prijedora, međunarodnih organizacija u BiH, kao i brojni partneri i prijatelji NDC projekta.

Na Mrakovicu su dan proveli i projektni saradnici kancelarije NDC Sarajevo iz Osnovne škole “Vuk Karadžić” u Jezeru, te saradnici NDC Prijedor iz Gimnazije i Srednjoškolskog centra iz Bosanske Krupe i Kostajnice, te predstavnici NDC Mostar.

Ova aktivnost već devetu godinu je jedan od načina na koji NDC Prijedor promoviše pozitivne vrijednosti dijaloga, kulturalne raznolikosti i aktivnosti izgradnje mira organizovanih u osnovnim školama, ističu iz ove organizacije.

Autor: Valentina Mišljenović – SrpskaInfo.com

Comments are closed.