„Dual“ evidentirao 487 prekršaja za koje je propisana zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom

U vremenskom periodu od 06.07.2018. do 31.07.2018. godine, na putnoj mreži na području operativne nadležnosti Policijske uprave Prijedor, realizovana je pojačana kontrola učesnika u saobraćaju automatskim mjerenjem prekoračenja dozvoljene brzine kretanja radarskim sistemom „Dual“.

U navedenom vremenskom periodu, ukupno je evidentiran 1261 prekršaj. Od ukupnog broja evidentiranih prekršaja, 296 prekršaja odnosi se na prekoračenje brzine kretanja od 20 do 30 km/h, dok je 191 prekršaj počinjen prekoračenjem dozvoljene brzine kretanja preko 30 km/h, za koje je predviđena novčana kazna u iznosu od 400,00 KM, zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom i dva kaznena boda.

Od ukupnog broja evidentiranih prekoračenja dozvoljene brzine, za 487 prekršaja propisano je izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom u ukupnom trajanju od 678 mjeseci.

Policijska uprava Prijedor apeluje na učesnike u saobraćaju, da poštuju saobraćajne propise i pravila, posebno kada su u pitanju ograničenja brzine kretanja, imajući u vidu povoljne uslove za odvijanje saobraćaja i pojačan intenzitet kretanja vozila i lica tokom turističke sezone.

Izvor: MUP RS

Comments are closed.