„Dual radar“ ulovio 585 brzih vozača

dual

Za šest dana „Dual“ radarom zabilježeno 585 prekoračenja dozvoljene brzine kretanja, saopšteno je danas iz CJB Prijedor.

Na području Centra javne bezbjednosti Prijedor u periodu od 20.05. do 25.05.2016. godine, vršena je kontrola učesnika u saoraćaju, automatskim mjerenjem dopuštene brzine, pomoću radarskog sistema „Dual“.

Kontrola brzine kretanja vršena je na onim putnim pravcima gdje se prema statističkim pokazateljima najčešće događaju saobraćajne nezgode sa teškim i smrtnim posledicama, a gdje je brzina u uzročno posledičnoj vezi sa istim.

U navedenom periodu radarski sistem evidentirao je 10.411 prolazaka vozila, ukupno je evidentirano 585 prekoračenja brzine kretanja od čega 63 za zaštitnu mjeru – zabranu upravljanja motornim vozilom.

Napominjemo da navedeni radarski sistem evidentira brzinu na obe saobraćajne trake, kako u dnevnim tako i u noćnim uslovima saobraćaja. Uređaj, takođe, istovremeno detektuje više vozila u prekršaju i omogućava kontrolu različitih ograničenja za različite kategorije vozila.

Bitno je napomenuti da uređaj posjeduje memoriju na koju policajac ne može da utiče, čime se eliminiše mogućnost korupcije.

Vozačima koji su počinili prekršaj evidentiran „Dual“ radarom, obavještenje o učinjenom prekršaju dostavlja se na prijavljenu adresu prebivališta.

Centar javne bezbjednosti Prijedor apeluje na vozače motornih vozila da prilikom učestvovanja u saobraćaju poštuju saobraćajna pravila i propise, naročito ona koja se odnose na ograničenja brzine kretanja vozila, te da ne započinju vožnju i ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola.

Autor: MUP RS

Comments are closed.