Dvije Zlatne ruže turizma za Prijedor

Direktor Turističke organizacije opštine Prijedor Amira Ganić dobitnik je „Zlatne turističke ruže“ kao najbolji projekt menadžer u 2009. godini turističkim zajednicama i organizacijama.Ovo laskavo priznanje Ganićevoj je uručeno povodom Svjetskog dana turizma na nedavno održanoj manifestaciji „Zlatna ruža turizma“ u organizaciji televizijske ekipe emisije „Turizam plus“ i pod pokroviteljstvom Ministarstva trgovine i turizma, grada Banja Luka i Turističke organizacije Banja Luka.
-Ova nagrada je veliko priznanje za timski rad Turistčke organizacije opštine Prijedor, koja je uz pomoć lokalne zajednice koja je prepoznala značaj turizma kao veoma važne privredne grane, tokom ove godine realizovala nekoliko značajnih projekata, kazala je Ganićeva.
Ona je potvrdila da je tokom 2009. godine prijedorska Turistička orgnizacija završila projekte izrade turističke prezentacije i razlgednice opštine Prijedor, kao i postavljanje bilborda i svjetlećih panoa „city light“ na ulasku u grad koji je Ministarstvo trgovine i turizma RS finansiralo sa 14 860 KM.
-Do kraja godine treba da bude završena projektna dokumentacija, za postavljanje turističke signalizacije za šta je opština izdvojila sredstva u visini od 15 000 KM .Do sada smo sa Institutom za građevinarstvo, koji je dao najbolju ponudu za izradu studije izvodljivosti na terenu označili 37 mikro lokacija gdje će biti postavljena turistička signalizacija na ulasku u grad, u urbanoj gradskoj zoni i u Omarskoj, kazala je Ganićeva.
Ona je dodala i da su već aplicirana sredstva prema Ministarstvu trgovine i turizma u visini od 25 000 KM za postavljanje signalizacije.
-Predvidjeli smo da obilježimo sva mjesta i lokacije koja su značajna za turiste počev od Nacionalnog parka Kozara, preko hotelskih i smještajnih kapaciteta, pa do crkva-brvnara, dodala je Ganićeva.
Ovo je, inače, četvrta „Zlatna turistička ruža“ koja je došla u Prijedor jer je pored Ganićeve na ovogodišnjoj manifestaciji ona dodijeljena i Eko centru „LJekarice“, a 2007. godine „Zlatnom ružom turizma“ nagrađeni su i manji smještajni kapaciteti Motela „Le pont“ i Hotel „Monument“ na Mrakovici.
Opština Prijedor

Comments are closed.