Dvodnevno obilježavanje Svjetskog dana turizma

28-prijedor-amira-ganic

U Prijedoru je danas započela dvodnevna manifestacija obilježavanja Svjetskog dana turizma koja će se odvijati na otvorenom prostoru.

Turistička organizacija grada Priejdora u šetališnoj zoni priredila je izložbu fotografija sa područja Prijedora koje predstavljaju i prirodne ljepote i aktivnosti raznih subjekata i događaje koji su se dešavali na području grada, a koja nosi naziv „Turizam za sve“.

„Prema našim informacijama, jedina smo organizacija koja je posvetila taj dan slijepima, gluvima, nijemima i gluvonijemima. Imamo i turistički vodič na Brajevom pismu i di-vi-di prezentaciju prilagađenu osobama sa invaliditetom“, rekla je direktor ove organizacije Amira Ganić novinarima u Prijedoru.

Ona je najavila da je sutrašnji dan posvećen predškolskoj i djeci osnovnoškolskog uzrasta od prvog do petog razreda kada će u parku na Pećanima biti predstavljna edukativna staza „Upoznaj Prijedor“.

„I po tome smo jedinstveni jer se radi o 21 info tabli sa ilustracijama koje su radili likovni umjetnici iz Prijedora i na kojima je kratak sadržaj o tome šta ilustracija predstavlja. Ujedno biće organizovana i likovna radionica za učenike sve četiri gradske osnovne škole o temi turizam za sve u očima djeteta“, dodala je Ganićeva.

Ovogodišnji Svjetski dan turizma pod sloganom „Turizam za sve“ posvećen je pristupačnom turizmu i širenju poruke o važnosti i koristi univerzalne pristupačnosti za društvo sadašnjice, a naročito kada se radi o populaciji sa nekim obilikom invaliditeta.

Obilježavanju Svjetskog dana turizma u Prijedoru prisutvovala je i ministar uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Lejla Rešić.

Autor: SRNA

Comments are closed.