Elektrokrajina-Elektrodistribucija Prijedor: Arifagić nije ispoštovao ugovorne obaveze

aljazeera-poljoprivrednik arifagicPoljoprivredni kompleks „Arifagić investment“ iz Trnopolja kod Prijedora još uvijek nema priključak za struju zato što vlasnik Jusuf Arifagić nije ispunio obaveze iz ugovora koji je još krajem avgusta ove godine potpisao sa „Elektrokrajinom“ i opštinom Prijedor, rekao je direktor „Elektrodsitribucije“ Prijedor Dalibor Pavić.

„Ugovorom se Arifagić obavezao da će izvršiti prenos prava svojine ili prava građenja na način da se na `Elektrokrajinu` prenese pravo svojine na novoizgrađenom objektu, ali nas on do danas nije obavijestio da je te obaveze ispoštovao“, rekao je Pavić.

elektrodistribucija prijedor 1On je dodao da „Elektrokrajina“ ne može graditi elektroenergetsku infrastrukturu ukoliko nisu riješeni imovinsko-pravni odnosi i da objekti koje „Elektrokrajina“ gradi moraju po okončanju radova biti vlasništvo ovog privrednog društva.

„Ovdje se radi o površini zemlje manjoj od jednog kvadratnog metra, jer je naša obaveza da podignemo stubnu trafostanicu“, pojasnio je Pavić.

Arifagić se protivi izvlaštenju dijela svoje zemlje, a na pitanje zašto se onda ugovorom, čiji primjerak je danas dostavljen novinarima, obavezao da će baš to uraditi, odgovara: „Meni su rekli da se radi samo o saglasnosti `Elektrokrajini` da izvede radova, a ne o prenosu prava svojine“.

elektrodistribucija prijedor 2U svojoj izjavi Arifagić nije odgovorio na pitanje da li to znači da on smatra da je obmanut prilikom potpisivanja ugovora niti na pitanje da li će tražiti poništenje ugovora, a najavio je da će o vlastitom trošku izgraditi potrebnu infrastrukturu.

„Kada sam uložio četiri miliona KM za ovih šest godina, uložiću još 100.000 KM i sam izgraditi trafostanicu, za koju ću opet saglasnost morati dati `Elektrokrajini`“, rekao je Arifagić.

„Arifagić investment“ zapošljava 20 radnika i trebalo bi da bude selekcijsko-uzgojni centar za uzgoj norveškog crvenog govečeta, poznatog po visoko kvalitetnom mlijeku.
Tekst – SRNA
Foto – Aljazeera Balkans

Comments are closed.